25 – 26 Nisan’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen “Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler Sempozyumu”nda “Post Truth” kavramı 41 bildiri ile tartışıldı

Öğrencilerinden Hocalarının Anısına Yoğun İlgi

25 – 26 Nisan’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenen “Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler Sempozyumu”nda “Post Truth” kavramı 41 bildiri ile tartışıldı

A&B İletişim’in kurucusu Prof. Dr. Alâeddin Asna anısına Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “Prof. Dr. Alâeddin Asna Yeni Zamanlar ve Halkla İlişkiler” sempozyumu Nisan ayında Eskişehir’de yapıldı. 

25 – 26 Nisan’da gerçekleştirilen sempozyumda 27 üniversiteden katılan akademisyenler 41 bildiri sundu. Konuşmacılar bu defa “Post-truth” ve “Halkla İlişkiler” ilişkisini, kültür, siyaset, yeni medya ve etik ekseninde tartıştı.

Sempozyuma Konda Araştırma’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Teyid.org’un Kurucusu Mehmet Atakan Foça konuk konuşmacı olarak katıldı. Dikkat çekici araştırmalarıyla gündem yaratan Bekir Ağırdır, bu defa “belirsizlik ve karmaşıklık çağında iletişim”e projeksiyon yaparken, Mehmet Atakan Foça “Pinokyolar Çağı’nın Anatomisi” başlıklı konuşmasında post-truth kavramı ve iletişim ilişkisini değerlendirdi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rasime Ayhan Yılmaz, 2 gün boyunca 58 akedemisyenin bildiri sunduğu sempozyumun tüm öğrenci ve meslek profesyonellerine açık olduğuna dikkat çekti. Halkla ilişkilerin yerinin ve işlevinin tartışıldığı Post-truth temalı ulusal sempozyumun hedefinin, farklı disiplinlerden uzmanları, uygulayıcıları, akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getirmek ve iletişim eğitiminin gelişimine ışık tutacak bir sonuç bildirisi hazırlamak olduğunu söyledi.  

A&B İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna ise, Prof. Dr. Alâeddin Asna mesleki konferanslar dizisi ile sektörde iki temel boşluğu doldurmayı amaçladıklarını söyledi. Eğitimin arzı ile sektörün ihtiyaçlarının birbirini desteklemediğini belirten Asna, mesleğin ne yöne evrildiğini irdeleyen, düzenli bir çalışmanın olmadığına da dikkat çekerek konferanslar dizisiyle bu sorunlara ışık tutmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin tam metni, kitap haline getirilecek.